Alytaus apskrities futbolo federacija vykdydama suaugusių vyrų futbolo treniruotes, varžybas, bei orientuodamasi į  meistriškumą, plečia savo veiklą ir jau nuo rugpjūčio mėnesio sudarys galimybes, įvairaus amžiaus suaugusiesiems ir vaikams, prisijungti prie įvairių treniruočių ir užsiėmimų.  Per 5 mėnesius 84 asmenims iš Alytaus miesto bus  suorganizuota 300 treniruočių ir 3 mokymai, pilietinio ugdymo, krašto gynybos ir išgyvenamumo temomis, kas leis geriau formuoti fizinio aktyvumo įpročius, pagerinti fizinius ir sveikatos rodiklius, bei suteiks žinių, saugumo temomis. Veiklos bus vykdomos jau nuo 2024 m. rugpjūčio 1 d. iki gruodžio 31 d.

Projekto metu į  futbolo sportą bus įtraukiami  suaugusieji, kurie nuolat dirba sėdimą darbą ir nėra susipažinę su futbolo sporto subtilybėmis. Jie galės pagerinti ne tik futbolo įgūdžius, bet ir bendrą kūno savijautą. Pirmą kartą apskrities futbolo federacija organizuos ir „Walking Football“ treniruotes: mažojo futbolo versiją, skirtą vyresnio amžiaus žmonėms. Taip pat bus įtraukiamos ir šeimos, kurioms bus organizuojamos kineziterapinės mankštos, o moterių ir merginų lauks grupines treniruotes.

Siekiant spręsti Alytaus miesto bendruomenės narių žemo fizinio aktyvumo problemą, bus formuojamas  įprotis gyventi fiziškai aktyviai visoms amžiaus grupėms: senjorams, suaugusiems, jaunimui ir vaikams.  Todėl parengėme naują fizinio aktyvumo skatinimo ir sveikatos ugdymo programą, kuri leis įsitraukti į aktyvias veiklas ir pagerinti savo fizinę savijautą.  Reguliarūs ir nemokami vidutinio ir aukšto intensyvumo užsiėmimai vyks Alytuje išnaudojant AAFF, Dainavos progimnazijos, Putinų gimnazijos sales, stadionus ir atviras sporto erdves.

Kviečiame registruotis į atskiras veiklas:

  1. Futbolo vaikščiojant „Walking Football“ treniruotes senjorams. Tai mažojo futbolo versija, skirta vyresnio amžiaus žmonėms, kurie gali sumažinti skausmo, diskomforto ir traumų tikimybę. Šios treniruotės leis žmonėms visą gyvenimą mylėjusiems sportą, vėl saugiai grįžti į žaidimą arba susipažinti su šio sporto rūšimi tiems, kurie apie tai niekada net nesvarstė. Per 5 mėnesius bus suorganizuota 120 treniruočių dviems grupėms, kuriose turės galimybę dalyvauti 32 senjorai. Kviečiame registruotis senjorus nuo 65 metų amžiaus.
  • Fitness treniruotės su futbolo elementais. Nuo apšilimo, kamuolio įgūdžių gerinimo, funkcinių treniruočių iki tempimų.  Šios treniruotės gerins aerobinį pajėgumą, didins raumenų jėgą, ištvermę, greitį, mažins svorį, gerins laikyseną, bei psichoemocinę sveikatą. Per 5 mėnesius bus suorganizuoti 60 treniruočių ir į jas įtraukiant 16 vyrų. Kviečiame registruotis vyrus nuo 18 iki 64 metų amžiaus.
  • Grupiniai užsiėmimai su muzika merginoms ir moterims. Tai puiki alternatyva tradiciniams sporto užsiėmimams, kuriose derinsime fizinį aktyvumą su muzikos teikiamu džiaugsmu, o tai padės pagerinti tiek fizinę, tiek emocinę sveikatą ir įtraukti  merginas į reguliarias sportines veiklas. Per 5 mėnesius bus suorganizuota 60 treniruočių ir į jas įtraukianti 16 moterų. Kviečiame registruotis moteris nuo 18 iki 64 metų amžiaus.
  • Treniruotės šeimoms pagal Cawthorne Cooksey pratimų programą. Šeimų kineziterapinės treniruotės stiprins šeimos narių fizinę sveikatą, gerins laikyseną ir padidins bendrą lankstumą bei atsipalaidavimą. Ši treniruotė apjungs įvairias fizinio aktyvumo formas, įskaitant tempimo pratimus, laikysenos korekciją ir jogos elementus, kad būtų užtikrintas visapusiškas kūno ir proto lavinimas. Per 5 mėnesius bus suorganizuota 60 treniruočių ir į jas įtraukiant 10 šeimų ((10 vaikų iki 17 m. + 10 tėčių ir/ar mamų).
  • Krašto gynybos, pilietiškumo mokymai Alytaus bendruomenei. Siekiant didinti visuomenės informuotumą ir gerinti pasirengimą krašto gynybai, ekstremalioms situacijoms ir išgyvenimui, per projekto laikotarpį suorganizuosime 3 mokymus, kurie bus transliuojami nuotoliniu būdu. Mokymai bus skirti gilinti žinias ir tobulinant įgūdžius išgyvenimo ekstremaliomis sąlygomis metu.

Svarbu paminėti, kad kiekvienoje veikloje vietų skaičius yra ribotas, todėl kviečiame nieko nelaukti ir  registruotis. Registracija vyksta nuo liepos 1 iki 15 d.

Projekto metu laukiami šie rezultatai: dalyviai įsitrauks, nes nemokamos veiklos vyks arti gyvenamosios vietos, pagerės jų fizinis aktyvumas KMI, sustiprės imuninė sistema ir psichinė sveikata. Tėvai ir vaikai bendrose veiklose praleis daugiau laiko kartu. Dalyviai įgys fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, sveikatos raštingumo žinių ir įgūdžių, išmoks bazinių pratimų technikos, susiformuos sveikatai palanki elgsena.

Nauda visuomenei: šios veiklos sudarys galimybes daugiau visuomenės narių įsitraukti į fiziškai aktyvią veiklą. Esama sporto infrastruktūra esanti arti gyvenamosios vietovės taps žinoma ir prieinama vietos bendruomenės nariams. Padidėjusi šalies gynybinė galia, pagerėjęs šalies saugumas, sustiprintas visuomenės pilietiškumas.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Viso projekto vertė 43701,92 Eur. Nuosavas indėlis į projektą 4370,19 Eur.
Projekto metu bus nupirkta sporto inventoriaus už 3720 Eur, dirbs 4 treneriai 300 val.

Projektinė veikla vyks nuo 2024-08-01 iki 2024-12-30.

Alytaus apskrities futbolo federacijos informacija
Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *